2 hét a paradicsomba - Seychelles szigetek repülőjeggyel és szállással

pict6.jpg

A kék és a zöld legszebb árnyalatai

A szigetország az Indiai-óceánban, Madagaszkártól északra fekszik. A portugálok fedezték fel a 16. században, majd francia uralom alá került. A 19. században Nagy-Britannia szerezte meg az uralmat a szigetek felett. A koronagyarmat státuszt 1903-ban kapta meg. A függetlenséget 1976-ban kiáltották ki

 A szigeteket a Bounty-reklámokra emlékeztető pálmafás lagúnák, véletlenszerűen a tengerbe dobált sziklák, azúrkék víz, valamint a fehér finomhomokos tengerpart teszi felejthetetlenné az idelátogatók számára. Bármennyire csábítóak is a képek, egyszerűen nem vehetik fel a versenyt a valósággal, Praslin és La Digue káprázatos strandjaival vagy Vallée de Mai katedrálisszerű pálmaerdőivel.

A Seychelle-szigetek az a hely, ahol a kéknek és a zöldnek több árnyalata létezik, mint amennyit valaha el tudtunk képzelni. A Seychelles-szigetek első hallásra hihetetlenül gazdag flórával és faunával rendelkezik: a kókuszpálmák, a takamaka fák, a világ legnagyobb teknőse, nem beszélve a több millió madárfaj. A szigetek közül a legnagyobb és leglátogatottabb Mahé szigete, ahol a világ legkisebb fővárosát, Viktóriát találjuk.

Lakossága: kb. 95 600 fő (2019-es becslés). A főszigeten él a lakosság 90 százaléka. Egy főszezoni hónapban (pl. február) kb. 35 ezer turista - úgymond - egészíti ki a lakosságot, amelynek kb. háromnegyede római katolikus (a mozlimok 1%-ot tesznek ki). A lakosság 90 százaléka kreol (a francia gyarmatosító telepesek és az ide kényszerített fekete-afrikai rabszolgák keverékei), a mulattokra jellemző bőrszínekkel. 95% írástudó.

Fővárosa, Victoria 6794 kilométerre található Budapesttől.

Hivatalos nyelvek: a seychelle-i kreol, a francia és az angol. A Seychelle-i rúpia a hivatalos fizetőeszköz.

Magyar állampolgároknak nem kell vízum. Oltásokra sincs szükség.

beach-2858720_960_720.jpg

 

Bővebb infó: itt!

................................................................................................................................................................

Foglalj utazást az első magyar online utazási irodában!

Ahogy a webáruházakban  a hagyományos boltokhoz képest olcsóbban megkapsz mindent, ugyan így már a nyaralásodat is le tudod foglalni az első magyar online utazási irodánál.

Foglalj le mindent online (szállást, utazást, autóbérlést, transzfer, biztosítás, programok).

Ha segítségre van szükséged a foglaláshoz vagy az utazásod során, magyar nyelvű ügyfélszolgálat telefonon és emailben áll rendelkezésedre!

Foglald le MOST ezen az áron, de az idő múlásával (akár percenként) drágulhat, mert a jegyek hamar fogynak, így  korlátozottan elérhetőek ezen az áron!

Mit_kell_tudnod_az_ajánlatok_lefoglalásához?