Romantikázz pároddal Rómában! 3 nap, 3* szállással és reggelivel, repülőjeggyel (02.05-02-08) 27.644 Ft/fő

0_2.jpg

 

A városról

A város, amelynek minden pontján egyszerre van jelen az új és a régi. Akár három napod, akár három heted van rá, Róma, amelyet a világ legnagyobb szabadtéri múzeumaként is emlegetnek, tökéletes választás. Annyi szépséget tartogat, hogy még a legfelkészültebb látogatókat is meglepetések sora éri. A Vatikán, a Trevi-kút, a Spanyol-lépcső, a Colosseum, az Angyalvár városa ugyanis jóval több lenyűgöző műemlékek sokaságánál. Érdemes céltalanul csavarogni a színes kis utcák, piazzák között, csatlakozni a helyiekhez egy jó kávéra és sütire, végigkóstolni a pizzeriák kínálatát, és csak szemlélni a vidám forgatagot. Egy római vakációnál mindmáig kevés dolog romantikusabb: biztos lehetsz benne, hogy egy pillanatig sem fogsz unatkozni, és amint hazaértél, már fordulnál is vissza az örök városba.

Pár romantikus hely, amelyek nekem nagyon tetszenek :-)

forum-457910_960_720.jpg

 

Forum Romanum (Il Foro Romano)

Talán nincs is olyan szerelmespár, amelyik ne keresné meg a Vesta-szüzek templomát, ahol soha nem aludhatott ki az istennő szent tüze (ha mégis, azért a papnők korbácsütésekkel bűnhődtek), és ahol minden kiválasztott 30 évet töltött el (ha megszegte szüzességi fogadalmát, élve eltemették). Különösen szép az esti kivilágítás miatt az éjszakai órákban a Fórum,.

italy-1633699_960_720.jpg

Trevi-kút (La Fontana di Trevi)

trevi-fountain-1928149_960_720.jpg

Érdemes megnézni nappal és este is.Teljesen más arcát mutatja :-)

Egész éjjel lehetőségünk van azonban a világszerte ismert Trevi-kút megtekintésére, amelynek medencéjébe még éjféltájt is meglehetősen sokan dobálnak pénzérmét (a legenda szerint így hamarosan visszatérnek Rómába – a naponta kihalászott összeget közcélokra fordítják).

italy-104754_960_720.jpg

Egy szombat este itt romantikáztunk a férjemmel és arra lettünk figyelmesek, hogy egy menyasszony és vőlegény közeledik a Trevi-kúthoz, az olaszok meg fütyültek,  tapsoltak, nagyon jó hangulat kerekedett :-)

Az igazság szája (La Bocca della Verità)

mouth-of-truth-760891_960_720.jpg

A Tiberis partján található a Santa Maria in Cosmedin templom, melynek nevezetessége az egykori Cloaca Maxima ókori csatornafedele (emberi arcot formáz nyitott szájjal), s egy középkori babona miatt azt tartották, hogy leharapja a hazug ember kezét.

A 20. században vált turistaszenzációvá, a Római vakáció című filmben a bájos Audrey Hepburn és Gregory Peck híres jelenete játszódott itt. A jegyespárok ide jöttek, hogy bebizonyítsák egymásnak és a világnak hűségüket.

Spanyol lépcső

6_1.jpg

Nevét a Spanyol Nagykövetségről kapta.

Európa legszélesebb és leghosszabb kültéri lépcsőjén mindennap turisták ezrei fotózkodnak, és ez a város egyik leghíresebb találkozóhelye is.

Az 1717-ben épült elegáns lépcsősor 138 fokot számlál, és a Piazza Navonáról vezet fel a Trinita dei Monti (Szentháromság) templomhoz.

5_5.jpg

Én nagyon szeretek a lépcsőn ücsörögni a többi turistával és gyönyörködni a látványban. Mikor ott jártam, két csinos olasz lovasrendőr jelent meg a téren és egy fotó kedvéért fényképezkedtek a turistákkal.  

7_1.jpg

 

Szerelmesek ösvénye

Az egyik legszebb panoráma tárul elénk 139 méter magasságból a Zodiákus vagy más néven a “szerelmesek ösvénye”. Lehet sétálni a parkban, üldögélni a kényelmes padokon, élvezni a kilátást Castelli Romani falvaira és hegyeire, valamint felfrissülni a kilátó híres büféjében.

Ha már Rómába vagyunk, a Colosseumot is érdemes megnézni. Nem mondanám túl romantikusnak, hiszen mindenki tudja milyen múltja van a helynek.

13_2.jpg

És ha Olaszország akkor pizza, eszpresszó és süti :-)

9_3.jpg

10_3.jpg

..............................................................................................................................................................

Első ajánlat:

- Római hosszú hétvége 4 nap (12.13-12.16) repülőjeggyel
- 4* szállás ideális helyen van a Termini mellett. Mikor mi Rómába jártunk szintén ezen a környéken foglaltunk szállást és szinte mindent gyalog elérhető volt

Repülő és szállás ajánlatról bővebb infó: itt!

Második ajánlat:

- 3 nap (02.05-02-08),
- 3* szállás, reggelivel. A szállodától 3 perc alatt elsétálhatunk a 8-as villamos megállójához, amellyel a Colosseum, a Piazza Venezia és az összes legfontosabb látványosság 15 perc alatt elérhető. 

A csomag tartalmazza a repülőjegyet és szállást, reggelivel CSAK 27.644 Ft/fő (az ár a mai napon 2019.10.27) és a jó hír, hogy olcsóbb szállást is választhatsz, mivel a  repülőjegy ára CSAK 17.570 Ft :-) 

 Repülő és szállás ajánlatról bővebb infó: itt!

Ne feledd!!! A repülőjegy és szállás mellett már reptéri transzfert, autó bérlést, biztosítást, továbbá programokra is be tudsz fizetni. Minden egy helyen :-)

................................................................................................................................................................

Foglalj utazást az első magyar online utazási irodában!

Ahogy a webáruházakban  a hagyományos boltokhoz képest olcsóbban megkapsz mindent, ugyan így már a nyaralásodat is le tudod foglalni az első magyar online utazási irodánál.

Foglalj le mindent online (szállást, utazást, autóbérlést, transzfer, biztosítás, programok).

Ha segítségre van szükséged a foglaláshoz vagy az utazásod során, magyar nyelvű ügyfélszolgálat telefonon és emailben áll rendelkezésedre!

Foglald le MOST ezen az áron, de az idő múlásával (akár percenként) drágulhat, mert a jegyek hamar fogynak, így  korlátozottan elérhetőek ezen az áron!

Mit_kell_tudnod_az_ajánlatok_lefoglalásához?