A varázssziget - Gran Canária 1 rész

1.jpg

Két évvel ezelőtt a sors Gran Canáriára vezetett és annyira elvarázsolt, hogy ismét visszatértünk.

Rengeteg látnivaló van a szigeten és mindez magyarországi árakon!

Képzelj el egy szigetet, ahol mindent megtalálsz! Homokos tengerpart, sivatag, vulkanikus hegyek, botanikus kertek mediterrán növényekkel, kedves barátságos emberek, finom ételek, sok látnivaló, kellemes időjárás az év minden napján.

Ez egy varázssziget. Hogy miért? Remélem a blogbejegyzéseimből kiderül.

Ezt a csodát minél több embernek látnia kell. A blogbejegyzéseimen keresztül meg szeretném mutatni Nektek Gran Canária a kultúráját, a gasztronómiáját, a látnivalóit, és az ételek, belépőárakról is írni fogok.

Továbbá tudom, hogy a pénz nagy "úr", ezért a legjobb szállás és repülő ajánlatot is hoztam Nektek. Megtaláltam számotokra a legjobb szállás és repülőjegy utazási csomagokat amire a partnerünk árgaranciát is vállal! Bővebb infó a cikk végén.

Jó lenne, ha minél többen ellátogatnátok ezekre a szigetekre és azzal az érzéssel térnétek haza, hogy ez volt a legjobb nyaralásotok.

És most jöjjön az utazásunk története ...

Honnan jött az ötlet hogy ide menjünk nyaralni?

Mivel a google a barátom, ismét a neten kerestem nyaralási lehetőségeket és rátaláltam a Kanári szigetekre, amelyről sok jót olvastam:

  • a legkedveltebb turisztikai célpontok közé tartozik,
  • az olcsó fapados járatoknak köszönhetően tavaly már közel 16 millió turista látogatott el a 2,1 millió lakosú szigetekre, egy millióval több, mint egy évvel korábban
  • a szigeteknek nagyon kellemes a klímája: nyáron (augusztusban) az átlag hőmérséklet 24 fok, míg télen (decemberben) 19 fok
  • tiszta tenger,
  • csodálatos homokos tengerpartok
  • egzotikus szubtrópusi szigetek: pálmafák, napsütés és óceán.
  • a helyiek barátságosak,
  • biztonságos a hely, nem kell lopástól tartani,
  • megfizethető árak- 2018-ben nincs eltérés a magyar és a kanári szigeteki árak között.

Közelebb van Afrikához, mint az Európához

Kanári-szigetek Afrika Észak-nyugati partjainál találhatók, sokkal közelebb az Egyenlítőhöz, mint a spanyol szárazföldhöz. A szigetvilág hét nagyobb és több kisebb szigetből áll, melyek mindegyike vulkanikus eredetű:

  1. Tenerife
  2. Fuerteventura
  3. Gran Canaria
  4. Lanzarote
  5. La Palma
  6. La Gomera
  7. El Hierro

Fuerteventura mindösszesen 100 kilométerre található Marokkótól. A szigetek Spanyolországhoz tartoznak, így az európai uniós jogszabályok érvényesek.

2.gif

És melyik szigetet válasszuk?

Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote és Tenerife tartozik a legkedveltebb szigetek közé és közvetlen repülőjárat van.

A szigetek közül Tenerife a legfelkapottabb a turisták körében, de mi nem szeretjük azokat a helyeket ahol sok a turista, inkább a helyiek között szeretünk nyaralni, így Tenerifét kizártuk.

Gran Canária viszont nagyon vonzónak tűnt a Maspalomas sivatagi homokja egyszerűen páratlan. Sok évvel ezelőtt volt részünk sivatagi élményben Tunéziába, és nagyon szép volt!

A másik érv, hogy nagyon sok látnivaló van a szigeten. Ismerős az a érzés, hogy pár nap után unalmas csak a parton napozni, olvasni és fürödni?

Fontos számunkra a "tengerezés" de az aktív pihenést hívei vagyunk, és ha már egy új helyere kerülünk szeretjük azt felfedezni: kirándulni és helyi ételeket enni...

És mit lehet itt csinálni?

  • homokos tengerpart,
  • sivatag,
  • vulkanikus hegyek,
  • botanikus kertek mediterrán növényekkel,
  • kedves barátságos emberek,
  • finom ételek,
  • kellemes időjárás az év minden napján
  • hegymászás a Roque Nublon
  • kerékpározás,
  • golfozás
  • gasztronómia - a legfinomabb banánt eddig a Kanári-szigeteken ettem
  • városnézés

 

Na tehát a Gran Canária mellett döntöttünk. A családi nyaralásainkat időben megtervezem (kivétel ugye a toszkanai nyaralásunk), és átlagban jobb áron vásárolok repülőjegyet, mint indulás előtt pár héttel, ámbár volt már meglepetés ilyen téren is :-)

Közvetlen járatot választottunk Budapestről és Ryanairrel utaztunk Las Palmasba (Gran Canária fővárosa) 4,5 órát. Nem egy rövid utazás de egy jó könyvvel, vagy jó társasággal "repül" az idő :-)

Autóbérlés és szállás elfoglalása után belevetettük magunkat a látnivalóba.

Egy kis ajánlat a sok látnivalókból:

  • Puerto de Mogan - „Kanária Velencéje”-ként emlegetik. Kicsi lagúnák vannak kialakítva, balkonok, virágeső mindenhol.

3.JPG

  • Puerto Rico - tengeralattjáróval 25 méteres mélységben csodálhatjuk meg az óceán mélyét. 

4.jpg

  • Palmitos Park - ideális gyerekekkel, 20 hektár területű botanikus kert és állatkert 

5.jpg

  • Maspalomas - itt található a sziget legszebb strandjat - finom arany sivatagi homok borít (majdnem három kilométeres partszakasz) és csodalatosan szép tenger. Egyik kedvenc helyem.

       Szerintem ti is bele fogtok szeretni :-)

maspalomas113.jpg

  • Ha eljön az este jöhet a buli ideje. Maspalomas és a Playa del Inglés legendás éjszakai szórakozóhelyein.

7.JPG

  • Ha szereted a vidámparkokat akkor az Aqualand a te helyed.A vidámpark több mint 40 csúszdával rendelkezik.

8.JPG

  • Faro de Maspalomas - ha egy kis romantikára vágysz, kellemes esti kikapcsolódást jelent a maspalomasi világító torony lábánál sétálni  a parton.

9.jpg

  • Sioux City -1972-ben építették fel abból a célból, hogy western filmeket forgassanak. Érdekesség: lovaglás, játszótér, élethű bankrablás, sheriffek, cowboyok, indiánok, törvénytelenek, és minden, ami egy western filmből kihagyhatatlan.

10.jpg

  • Agaete - itt megnézheted a tipikus, hétköznapi kanári életet. Ez a gyönyörű vidék nem véletlenül szerepel az útikönyvekben a top 10 Gran Canaria látnivalói között: tradicionális kanáriai házak, pálmafák, kávéültetvények, narancs, avokádó és mangófák, szőlőskertek

11.JPG

  • Las Palmas - a főváros ahol ragyogás, éjszakai csillogás, nyüzsgés. Vásárlási lehetőség és egy hatalmas piac.  Itt található Kolombusz háza, ebben az épületben lakott 1492-ben, amikor meg kellett javíttatni a Pinta nevű hajóját.

12.JPG

  • Jardín Botánico Viera y Clavijo - egy csodálatos botanikus kert, mely ingyen látogatható. Mikor ott jártunk, éppen filmforgatás volt.

13.jpg

  • Anfi Tauro Golf -Minden golfozó álma teljesedhet be ezen a csodálatos golfpályán

14.JPG

  • Cenobio de Valerón - egyik leglátogatottabb nevezetesség, ezen a régészeti területen barlangokat találhatunk a sziklák belsejében.

15.jpg

  • Gáldar - egy vulkáni hegység lábához és a lejtőire épült. Túrázóknak érdemes felkapaszkodni a hegy lejtőire: a tenger, a környező városok, valamint a megannyi banánültetvény látványa lenyűgöző, főleg naplementében. Itt egy csodálatos múzeumot is meglátogattunk, ezáltal jobban megismertük a helyek múltját.

16.JPG

  • Arucas -Itt áll „Gran Canaria Notre Dame-ja”, a Keresztelő Jánosról elnevezett híres templom.

17.jpg

Én mondtam, hogy sok látnivaló van, és ez még nem minden.

A fenti látnivalókról írni fogok részletes beszámolót, majd szerepelni fog benne a belépők árra és a nyitvatartás is.

Folytatás következik!

És ahogy ígértem a cikk elején, szállás és repülőjegy árakat is ajánlunk nektek, hogy minél többen ellátogassatok erre a varázsszigetre.

Szállás és utazás pénztárcabarát módon

Te is szeretnél elutazni erre a csodás szigetre?

Partnerünk a legjobb ár garanciát vállalják a náluk foglalt repülőjegy és szállás utazási csomagokra!

************************************************************************************************************************************

Szerintem a sziget legszebb strandja Maspalomáson van :-)

maspalomas113_1.jpg

 

...........................................................................................................................................................

Továbbá a legszebb szálloda itt Maspalomáson a Hotel Riu Gran Canaria 4*

 

A medencéből ez a csodás látvány tárul eléd!

riu2.jpg

Hotel Riu Gran Canaria 4*

Ez a kimondottan családoknak nyitott, elragadó szálloda megtalálható: Meloneras. A város központjától 6. 0 kilométerre fekvő szálloda egy sor helyi látványosságtól gyalogos távolságra van. A birtok mindössze 2. 2 kilométerre található a legközelebbi golfpályától, mely így könnyen elérhető az ügyfelek számára. A látogatók számos tömegközlekedési megállót találhatnak gyalogos távolságon belül. A birtok 900 méternél közelebb található a legközelebbi strandtól. Az épület összesen 639 otthonos lakegységgel rendelkezik. Eme ingatlan építésének a története 2000-ig nyúlik vissza. A nyilvános helyiségekben internetkapcsolat (vezetékes és vezeték nélküli) is azon vendégek rendelkezésére áll, akiknek szükségük van arra, hogy online maradhassanak. A látogatók értékelni fogják a 24 órán át rendelkezésre álló recepciót.

 

m_riu4.jpg

A szobából ez a csodás látvány tárul eléd!

m_riu1.jpg

De ha medencézni van kedves az is rendelkezésedre áll.

m_riu3.jpg

Ha tengerbe szeretnél fűrődni az sem gond.

maspalomas111.jpg

Hát nem csodás? Engem elvarázsolt :-)

m_eiu2.jpg

 

És jöjjön egy ajánlat télből-nyárba: Gran Canaria egy hét repülőjeggyel, ebben a csodálatos szállodában  (2020.02.05-2020.02.12) két felnőtt és egy gyerek részére

 

Na de milyen az időjárás a szigeten februárba, gondolom ez mindenkit érdekel.Csodás hírem van mivel 21C ami ugye az itthoni februári időjáráshoz képest tényleg csodálatos.Az alábbi linken te is megnézheted:

https://www.accuweather.com/hu

Jöjjön az ajánlat:

 - egy hét ezen a csodálatos szigeten (02.05-02.12)

- indulás Bécsből

- félpanzióval

- sziget legszebb strandján Maspalomason, Hotel Riu Gran Canaria 4*

- kimondottan családoknak ajánlott, de fiatal párok is garantáltan jól fogják magukat érezni

Bővebb infó: itt!

..............................................................................................................................................................

És jöjjön egy olcsóbb szállás szintén erre az időszakra:

Ajánlat télből-nyárba: Gran Canaria egy hét repülőjeggyel, szállással (2020.02.05-2020.02.12) 86.306 Ft/fő

 -2 fő részére

- egy hét ezen a csodálatos szigeten (02.05-02.12)

- indulás Bécsből

- szállás Las Palmas.

- a város központjától alig 500 méterre épült apartman minden helyi érdekességhez könnyű hozzáférést kínál.

- 50 méternél közelebb található a legközelebbi strandtól. 

Bővebb infó itt

..............................................................................................................................................................

Kanári-szigetek, Fuerteventura a természetimádók kedvence! 8 nap repülőjeggyel és 3* szállással (12.14-12.21) 79.794 Ft/fő

 

Ez a ajánlat nem Gran Canáriára szól, de ezt is figyelmetekbe ajánlom.

Bővebb infó itt

.............................................................................................................................................

Foglalj utazást az első magyar online utazási irodában!

 

Ahogy a webáruházakban  a hagyományos boltokhoz képest olcsóbban megkapsz mindent, ugyan így már a nyaralásodat is le tudod foglalni az első magyar online utazási irodánál.

Foglalj le mindent online (szállást, utazást, autóbérlést, transzfer, biztosítás, programok).

Ha segítségre van szükséged a foglaláshoz vagy az utazásod során, magyar nyelvű ügyfélszolgálat telefonon és emailben áll rendelkezésedre!

Foglald le MOST ezen az áron, de az idő múlásával (akár percenként) drágulhat, mert a jegyek hamar fogynak, így  korlátozottan elérhetőek ezen az áron!

...........................................................................................................................................................

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is.

Köszönöm:-)

Gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni.

Szeretettel várlak :-)